Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak długo należy gotować
Date: Mon, 10 Nov 2008 20:16:52 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 37
Message-ID: <gfa1b6$jem$1@news.onet.pl>
References: <gf69gj$9i8$1@news.onet.pl> <gf9ond$juh$1@news.onet.pl>
<a...@p...townsendcommunicationinc>
<gf9rft$tpt$1@news.onet.pl>
<S...@p...townsendcommunicationinc>
NNTP-Posting-Host: hoz86.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1226344614 19926 79.188.129.86 (10 Nov 2008 19:16:54 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Nov 2008 19:16:54 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
X-Sender: LL8rFwBQ6osYHa2hkDr5Bz1oJ7rBOBKw
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:316832
Ukryj nagłówki
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
news:SP-dnck1kLig44XUnZ2dnUVZ_gednZ2d@posted.townsen
dcommunicationinc...
>
> Nigdy nie probowalam nacinac, sprobuje nastepnym razem, moze to pozwoli na
> jeszcze krotsze gotowanie.
>
>> Przy najbliżej okazji spróbuję jak smakuje u mnie po gotowaniu 5-6 minut -
>> być może jednak coś tracę ?!
>
> Doceniam Twoja postawe, mam nadzieje, ze bedzie Ci smakowala.
>
>> Pozostaje jeszcze wersja spiskowa że po drugiej stronie globu brukselka
>> zachowuje się inaczej niż u nas
>
> Owszem, i woda w zlewie kreci sie w odwrotna strone
>
> - tak jak tam i tutaj mamy prezydenta
>> ale troszkę się różnią :-)
>
> Owszem, nasz ma mozg.
>
Z moich prób wychodziło że brukselka bez nacinania gotuje się mniej równo - od
głąba zawsze będzie bardziej twarda, warto spróbować ponacinać...
Tej brukselki to masz w garnku na 6 minut to masz pojedynczą warstwę czy więcej,
zalewasz wrzątkiem do połowy (?), dalej te 6 minut - może jakoś inaczej ?
Co do tematów pozakuchennych, woda oczywiście kręci się u Was w odwrotną
stronę - wystarczy sobie narysować globus i wir w zlewie w kuchni (żeby nie było
NTG) - no i patrzeć z tej jedynej właściwej strony :-)
TomekD
|