Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak doprawic żurek z torebki aby pozbyc sie tego smaku :/ Re: jak doprawic żurek z torebki aby pozbyc sie tego smaku :/

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jak doprawic żurek z torebki aby pozbyc sie tego smaku :/

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak doprawic żurek z torebki aby pozbyc sie tego smaku :/
Date: Mon, 5 Jan 2004 14:08:20 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <btbnba$gib$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <btbgrl$bj5$1@nemesis.news.tpi.pl> <btbhm4$c5c$1@opal.futuro.pl>
<btbice$sl2$1@inews.gazeta.pl>
<5...@4...com>
NNTP-Posting-Host: pn156.olesnica.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1073307819 16971 217.96.157.156 (5 Jan 2004 13:03:39
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Jan 2004 13:03:39 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:185536
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości news:5rjivvka1uot4iajbhkjao0bai5h529295@4ax.com...
> Az tydzien? Az 20dkg??? W Czwie robi sie tak, ze do sloiczka
> ("brudnego" poprzednim kiszeniem) wsypuje sie 3 _lyzki_ maki zytniej i
> zalewa gotowana (nie goraca !) woda. Po dwoch dniach barszcz gotowy. Z
> czosnkiem mozna tak samo, ale niekoniecznie. Latem tylko mam problem,
> bo mi plesna sie pojawia w sloiczku. Kwestia wiekszej wilgotnosci?

tydzien i czemu 'az 20 dkg???" ? przeciez z 1 kg jak kto chce, tez moze
zrobic? imho

zakwas buraczany, niektorzy tez robia 3 dni wczesniej i podobno wychodzi im
niesamowity barszcz, tato robi na 1,5 - 2 tyg przed wigilia, ten 3 dniowy
to jakis niedoszly zakwasik.
a co do mozliwosci jego stania:
zakwas na zur robiony jest na 4-5 obiadow, stoi i nic sie z nim nie dzieje,
oczywiscie musi byc trzymany w odowiedniej temp, jesli bedzie za cieplo
przekisi sie i tyle

a zakwas na barszcz czerwony, stoi w sloiczku do teraz, pieknie pachnie i
smakuje

Marta


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.01 Vilar
05.01 batory
05.01 Wladyslaw Los
05.01 bella
05.01 bella
05.01 Miśkacy
05.01 batory
05.01 zetka
05.01 Wladyslaw Los
05.01 Marcin E. Hamerla
05.01 Wladyslaw Los
05.01 Evunia
05.01 n...@o...pl
05.01 Wladyslaw Los
05.01 batory
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6