Data: 2006-07-24 14:16:31
Temat: Re: jak podaa banany?
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Barbara K. wrote:
>> Pewnie i się da, można by jeszcze podczas smażenia dodać cukru coby
>> się skarmelizował.
>> Klasyczne to jednak z frytkownicy z odpowiednią panierką:
>> http://images.google.com/images?q=fried+banana&svnum
=50&hl=en&lr=lang_en|lang_pl&start=20&sa=N&ndsp=20
> Hmm, wyglądają smakowicie.
> A ta panierka to taka "klasyczna", czy obtoczyć banany np. w samej
> mące?
Tzn. nie w tym sensie klasyczna. Taka w której się zamacza rzecz do
smażenia i potem wrzuca do frytkownicy, ja bym dał:
- 3/4 mąki pszennej
- 1/4 mąki kukurydzianej
- cukier
- odrobinę soli
- można dodać trochę spirytusu aby nie piło oleju
Rozrobić to w wodzie do konsystencji powiedzmy ciasta naleśnikowego,
zamaczać w tym i wrzucać na gorący olej.
> Coraz bardziej kuszą mnie te banany :-)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|