Data: 2000-04-14 15:59:22
Temat: Re: jak przyrzIdziś prawdziwe cordon bleu -szukam przepisu ???????
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
>
> Moze w USA to cordon blue, ale to nazwa francuska i brzmi "cordon bleu".
> Mysle, ze takze w USA, skoro tak pisownie podaje amerykanskie wydanie
> "Larousse Gastronomique". Chociaz moze na opakowaniach mrozonek w
> amerykanskich supermarkietach pisza "blue", bo "bleu" zaden Amerykanin
> porzadnie nie wymowi.
>
> Twoj wierny przyjaciel,
>
> Wladyslaw
E tam, w restauracjach, gdzie wiedza o co chodzi, jest oczywiscie cordon bleu. Sa
rowniez placowki tej szkoly, wiec nie ma powodu, zeby Amerykanie nie wiedzieli, o
co chodzi. Jest rowniez Bleu Cheese w skelpach, a nie Blue Cheese.
Oczywiscie nie chce wchodzic pomiedzy dwu szermierzy, jakze zagorzalych w walce,
ale w koncu jestem wtracalska, wiec musze.
Magdalena
|