Data: 2006-01-24 18:42:16
Temat: Re: jak przyrządzić dobrą czerwoną kapustę?
Od: "Gocha" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:dr55ei$t1j$1@proxy.provider.pl...
> Jak w temacie. Mam ogromną ochotę na czerwoną kapustę na ciepło, ale
> nigdy mi nie wychodzi dobrze. Moze dlatego, że zwykle robię na oko, bez
> żadnego przepisu, no i niezbyt często, więc małe mam doświadczenie.
> Lubię taką słodko-kwaśną, ale zupełnie nie wiem, jak ten efekt smakowy
> uzyskać. Podzielcie się doświadczeniami :-).
Podsmaz cebule na oleju. Dodaj poszatkowana czerwona kapuste. Zalej sokiem
porzeczkowym. Posol i popieprz. Dus pod przykryciem do miekkosci -
praktycznie do odparowania soku. Smacznego
Pozdrawiam
Gocha
|