Data: 2003-03-16 07:03:23
Temat: Re: jak robicie.....
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 16 Mar 2003 02:23:04 +0100, "walkie!"
<w...@w...net.pl> wrote:
>Uz.ytkownik Krysia Thompson napisa?:
>
>> ale majac w rekach obu oba korzenie to od razu widac (i czuc,
>> ktore pietrucha a ktore pasternak - nota bene, cudny pieczony lub
>> smazony w plastrach wzdluz lub w poprzek. czasem do masla/oliwy
>> na koncu daje odrobine miodu
>>
>>
>> Pierzu - amator pasternaku
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Tak zwyczajnie obrany smazysz na patelni? Pytam bo zawsze mam tego
>mnostwo bo wyjatkowo dobrze rosnie na dzialce :-)Zazwyczaj uzywalam tego
>jako dodatek do salatek i zup. I nic wiecej bo nie mam pojecia co z tym
>robic.
>
>------------------------------
> walkie! - GG: 411958
> w...@w...net.pl
pasternak to tradycyjna jarzyna zimowa tutejsza.
najlepiej go obgotowac (ja to robei w mikrofali), potem na
patelnie albo na blaszke. wciga sporo tluszczu jak smazy sie
surowy. slodki dosc w smaku.smazyc, piec az dobrze zloty, wrecz
brazowy po brzegach. mozna z niego tez zrobic tzw chipsy (i z
marchwi tez)
Pierzu
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|