Data: 2007-11-20 12:15:41
Temat: Re: jak to jest z gotowaniem mleka skondensowanego?
Od: Theli <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Bardzo Cię proszę, nie załamuj mnie jeszcze bardziej, please, please...
>
> Mleko, nawet skondensowane, zawiera ponad 80 procent wody - dokładnie
> nie wiem, może więcej.
> Nie sądzisz chyba, że przy gotowaniu w zamkniętym naczyniu woda ugotuje
> się "na twardo" lub zniknie...
Czlowiek sklada sie nawet z 75% wody i co? Jestesmy cieczami?
> Zatem ta woda w puszce pozostaje i przy ogrzewaniu paruje, rozprężając
> się - I O TO MI CHODZI!!!
>
> Piszę w nadziei, że tego typu eksperymenty (z gotowaniem mleka w
> zamkniętej puszce) staną się tylko kiepskim dowcipem.
>
Znaczy ilestam ugotowanych, potem otwartych i wylizanych do ostatniej
kropli puszek mleka tak naprawde wybuchlo? Chyba musze dokladniej
obejrzec kuchnie.
th
|