Data: 2005-02-22 18:50:49
Temat: Re: jak zabezpieczyć...placki ziemniaki wg o. Grande-Bonifraty (P)
Od: e...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> "Ula" <u...@g...pl> wrote in message
> news:cv5bjj$b3a$1@inews.gazeta.pl...
> > Prosze o radę, jak zabezpieczyć ziemniaki utarte na placki ziemniaczane
> przed
> > zsinieniem.
>
> Witam
>
> Jest jeden prosty sposób - tarkować ziemniaki wprost do mleka.
>
> PLACKI ZIEMNIACZANE WG O. GRANDE
> Placki ziemniaczane można nawet w lipcu upiec z zeszłorocznych ziemniaków.
> 2 jajka ubić porządnie, do tego wlać pół litra przegotowanego mleka, do tego
> wtarkować 2 duże główki cebuli, dobrze wymieszać. Wtarkować w to wszystko 5
> ziemniaków - skrobia nigdy nie poczernieje w mleku! Smażyć na oleju lub
> łoju. Łój jest biogosławieństwem dla organizmu. Jest dobry przeciw
> miażdżycy. Placki ziemniaczane na łoju są najzdrowsze. Łój wołowy, żółty,
> ten gruby łój trzeba kupować w sklepach i na łoju ziemniaki robić - bardzo
> zdrowe.
> Jajko też ma inną strukturę, jeśli jest najpierw rozbite z mlekiem. Wychodzą
> placki jasnożółte w odcieniu różowym jak z młodych ziemniaków. Takie placki
> są łatwo strawne.
> Jeśli zostaną na dzień następny, to wtedy robię zupę pomidorową, zamiast
> ryżu dodaje się pokrojone w paseczki placki ziemniaczane. Idealna, smaczna
> zupa z doskonałymi flaczkami.
>
> --
> Serdecznie pozdrawiam,
> Akulka
BARDZO CIEKAWE!!!!
Z PEWNOŚCIĄ PRZETESTUJĘ,
DZIĘKI :-)
> ~~
> Everybody eats something, But you won't eat me
> You won't get me on your plate or have me over for tea
>
>
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|