Data: 2006-08-14 12:51:04
Temat: Re: jak zrobic czerwony sos do pizzy?
Od: rAzor <k...@...tusk.plusk.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik medea napisał:
> Beata Mateuszczyk napisał(a):
>
>> bazylię, oregano) i odparowuję do właściwej gęstości. Nie dodaję mąki
>> i masła jak w powyższym przepisie. Zawsze sos jest czerwony.
>>
>
> Właśnie, właśnie, mąka pojaśnia cały sos. No i żeby jej dodać, trzeba by
> sos rozcieńczyć wodą i wtedy rzeczywiście wyszedłby pomarańczowy. Ja
> mąki też nie dodaję, chyba że naprawdę malutko.
>
> Ewa
Można dodac mąki ziemniaczanej - lekko podszkliwia i zagęszcza
konsystencję na zawiesistą, nie wybielajac sosu, jak mąka pszenna.
--
rAzor
----------------------------
Życie jest średnie.
|