Data: 2002-10-21 19:02:21
Temat: Re: jak zrobic pieczarki smazone (P)
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "rena" <r...@p...pl> napisał w wiadomości
news:ap1g96$12kl$1@foka.acn.pl...
> jak zrobic takie smaczne pieczarki, smazone na patelni? wydawalo mi sie to
> proste, usmazyc je z dodatkiem soli i niewielkiej ilosci oleju. no ale
wcale
> z tego nie wychodzi rewelacja. co powinnam jeszcze dodac? jakies
przyprawy?
> na mysl mi jeszcze przychodzi smietana...pomozcie!
Pokroj, a jak malutkie to nie trzeba albo na pol, usmaz na masle i pod
zadnym pozorem nie dodawaj soli w trakcie smazenia -bo beda czarne.Solimy i
pieprzymy jak juz usmazone.Maja byc dalej bialawe i lekko zrumienione ale
poljedrne, nie kapciowate:)) Jezeli smazysz wieksza ilosc to lepiej na
odrobinie oleju i na mocniejszym ogniu, aby szybko wyeliminowac sok, a jak
prawie gotowe, to dodaj troche masla aby sie roztopilo i zamieszaj calosc w
nim .Wylacz gaz i teraz posol i popieprz:))
Jola L-L
|