Data: 2003-03-04 22:40:35
Temat: Re: jak zrobić sos do ziemniaczków
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Janusz" <j...@N...gazeta.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b42vah$t8j$1@inews.gazeta.pl...
> Gotuję ziemniaki, wyciągam kotleta z lodówki, na patelnię, ziemniaki leżą
> nagie na talerzu, proszą o sos. Podzieli się ktoś przepisem na szybki sos?
> Najlepiej bez mięsa, lub z niewielką ilością, żeby kotlet nie był
> zazdrosny ;).
> Pytanie wprowadzające zaś brzmi: jak długo można przechowywać usmażone
> kotlety w lodówce?
>
> Pozdrawiam, Janusz J
Jezeli kotlety nie sa panierowane, bo tak to zrozumialam, to nalezy je
usmazyc(nie powinny byc cienkie jak te panierowane) posolic,
popieprzyc,potem juz tylko dusic dodajac maslo, czerwone wino i duzo czosnku
,jezeli sos wyjdzie za bardzo" winny ", to dodac troche wody, na koniec sos
zagescic maslem(zimnym)
Smacznego
Ilona
|