Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jaka oliwa? i gdzie kupic? Re: jaka oliwa? i gdzie kupic?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jaka oliwa? i gdzie kupic?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individual.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jaka oliwa? i gdzie kupic?
Date: Wed, 27 Apr 2005 18:52:13 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 36
Message-ID: <3469689806$20050427185214@ewcia.kloups>
References: <d4m8u8$aur$1@nemesis.news.tpi.pl> <d4o5k0$i3h$1@nemesis.news.tpi.pl>
<1481460160$20050427164529@ewcia.kloups>
<d4oea6$615$1@news.dialog.net.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net xuB2cMxDZYyp7u4QHc293QdvrDfW7XNGrgttNruO2Jh1T8M7oN
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <d4oea6$615$1@news.dialog.net.pl>
X-Comment-To: Iwona_s
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238371
Ukryj nagłówki


Le mercredi 27 avril 2005 ? 18:24:09, dans <d4oea6$615$1@news.dialog.net.pl> vous
écriviez :

> U?ytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisa? w wiadomo?ci

>> Co do extra virgin to w ogole nie powinno jej sie uzywac do smazenia w
>> wyzszych temperaturach. Najlepiej jej smak i aromat czuje sie na
>> surowo, a w koncu wlasnie za ten smak i aromat sie placi.

> Dlaczego tak uwazasz? Chodzi ci tylko o wzgledy smakowe/zapachowe czy tez
> cos glebszego sie za tym kryje?

A coz niby glebszego ? Oliwa extra virgine traci w smazeniu aromat, no
i szybciej dymi.
Oprocz tego jakos mi nie smakuje jajacznica na kielbasie smazona na
extra virgine. Ani frytki.

>> Osobiscie gdy czytam o smazeniu na extra vigine to mnie zeby bola...

> Znowu zapytam - dlaczego? No i, na czym smazysz?

Dlatego ze to jest wyrzucanie pieniedzy przez okno, i marnowanie
dobrego produktu do celow do ktorych sie najwyrazniej nie nadaje.
Podejrzewam ze snobizm odgrywa pewna role w tym fenomenie ;)

Ache, smaze na masle, albo na oleju "neutralnym" (slonecznikowym
najczesciej), albo na gesim tluszczu... w zaleznosci os tego co smaze.


Ewcia



--
Niesz

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.04 Hanna Burdon
27.04 Iwona_s
27.04 Tomasz Dajczak
27.04 Ewa (siostra Ani) N.
27.04 Iwona_s
27.04 taora
27.04 taora
27.04 Iwona_s
28.04 pawel
28.04 Dorunia
28.04 taora
28.04 Dorunia
28.04 taora
28.04 Dariusz K. Ladziak
29.04 Ewa (siostra Ani) N.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"