Data: 2005-08-07 22:17:31
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 7 aoűt 2005 ŕ 23:55:49, dans <dd601g$41s$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:
>> > > Czyli przed wynalezieniem mleka w proszku nie było jogurtów?
>> > Byly, ale rzadsze.
>> Pamiętas czasy przed wynalezieniem mleka w proszku i ówczesne jgourty?
>> O ile wiem, oryginalny jogurt, jak go do wieków robiono w Azji czy na
>> Bałkaniach ma konsytencję budyniu. Ponadto znane są i były jogurty z
>> częściowo odparowanego mleka.
> ===
> Takie właśnie pamiętam, choć już przez mgłę, z Bułgarii. Chłop, u którego
> mieszkałem, z pewnością nic nie odparowywał, a jadło się to łyżką i było
> pyszne. Moi rodzice potwierdzają.
> Stąd to, co próbuje udowodnić Ewa, zakrawa mi lekko na androny.
Czyzbys byl w Bulgarii przed wynalezieniem mleka w proszku ?
Ewcia
--
Niesz
|