Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mai
l
From: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kaszanka
Date: Tue, 24 Apr 2001 23:39:20 +0200
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 27
Message-ID: <9c4rom$1of$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <9c3noi$17gb$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: dial1363.wroclaw.dialog.net.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50242
Ukryj nagłówki
Użytkownik "ac" <o...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9c3noi$17gb$1@news2.ipartners.pl...
> jak przyrzadzic kaszanke ?
> slyszalem ze dodale sie majeranju ale jeszcze nie probowalem?
> pozdrawiam wszystkich
> ab
Hej!
Ustalmy jedną rzecz - jeśli mamy do czynienie z kiepską kaszanką, to żaden
majeranek i kwaśne jabłka i kawior jej nie pomogą. Kicha.
W każdym mieście i miasteczku, poza MOskwą i Nju Jorkiem, są takie
sklepy/sklepiki/kramy, gdzie dają wyśmienitą: dopieprzoną, z kawałkami
podrobów, dosoloną, sypką i zwartą /paradox, ale każdy miłośżnik kaszanki
wie, o co chodzi/. POtem można ją ciąć plastry, podsmażać, dosmaczać,
cebulka, pieprz grubo mielony... Oj, zaśliniłem się...
Pieprz, i trochę białego, ciemne pieczywko...
Pardon, ta ślina...
E-e-e... A proces produkcji nie jest znów taki nieprzyjemny, jak go
niektórzy przedstawiają... To tylko...
Oj...
Namaste!
EuGeniusz Dębski
|