Data: 2001-04-24 21:39:20
Temat: Re: kaszanka
Od: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ac" <o...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9c3noi$17gb$1@news2.ipartners.pl...
> jak przyrzadzic kaszanke ?
> slyszalem ze dodale sie majeranju ale jeszcze nie probowalem?
> pozdrawiam wszystkich
> ab
Hej!
Ustalmy jedną rzecz - jeśli mamy do czynienie z kiepską kaszanką, to żaden
majeranek i kwaśne jabłka i kawior jej nie pomogą. Kicha.
W każdym mieście i miasteczku, poza MOskwą i Nju Jorkiem, są takie
sklepy/sklepiki/kramy, gdzie dają wyśmienitą: dopieprzoną, z kawałkami
podrobów, dosoloną, sypką i zwartą /paradox, ale każdy miłośżnik kaszanki
wie, o co chodzi/. POtem można ją ciąć plastry, podsmażać, dosmaczać,
cebulka, pieprz grubo mielony... Oj, zaśliniłem się...
Pieprz, i trochę białego, ciemne pieczywko...
Pardon, ta ślina...
E-e-e... A proces produkcji nie jest znów taki nieprzyjemny, jak go
niektórzy przedstawiają... To tylko...
Oj...
Namaste!
EuGeniusz Dębski
|