Data: 2013-06-15 21:52:08
Temat: Re: keks bez proszku
Od: Sara <s...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-06-15 21:39, Qrczak pisze:
> Piana z białek, masło, drożdże... Nie za dużo grzybków w barszczu?
Za dużo, pewnie, ze za wiele, ale normalnie piekę zwyczajnie keks, z
proszkiem. Czyli jaja, masło, mąka, cukier. To wyjątkowy przypadek i
dlatego tak kombinuję i się rozpytuję.
> A ona musi akurat keks zjeść? Można by placka z bakaliami na kruchym
> cieście na przykład zrobić.
No właśnie. Ta osoba na moje wyraźne pytanie: a co ci upiec, zażyczyła
sobie keks. Wilgotny keks. Ale bez proszku.
Więc kombinuję. Ja raczej chciałam ją uhonorować jakimś lekkim ciastem
sezonowym, biszkoptem z poziomkami w galaretce, sernikiem na zimno, czy
czymś w tej podobie.
|