Data: 2002-12-15 21:45:59
Temat: Re: kiszenie burakow na barszcz - relacja
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka Biernacka" <a...@a...com.pl> napisał w
wiadomości news:atipku$ov3$1@news.supermedia.pl...
> Poniewaz ten barszcz trenowalam przez dwa dni to sobie jeszcze
> poeksperymetowalam ze skladnikami zupy jako takiej - najbardziej mi
> smakowala kompozycja z kapeluszem borowika, 2 zabkami czosnku, majerankiem
i
> lyzeczka miodu (robilam na odtluszczonym rosole).
Nasz sie kisi jeszcze ... od tygodnia juz, bo bedzie mocno ukiszony
a w nim, buraki w plastry, czosnek, lisc lautory i ziela angielskiego 2
kulki ;)
wody duuuuzo ;) bo calosc miesci sie w 10 litrowym naczyniu
kromka chleba
a jak sie gotuje to na rosole, z dodatkiem majjeranku jak najbardziej i
czosnku, i wlewamy toche wywaru z grzybow 9ktore ida do pierogow i uszek, i
sosu grzybowego) :))
Pachnie w calym pokoju :)
Marta
|