Data: 2009-07-26 06:00:45
Temat: Re: kiszone ogorki - dlaczego robia sie miekkie
Od: Krystyna Chiger <k...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik vcore napisał:
>> Czy ktos sie orientuje co moze byc przyczyna, ze ogorki kiszone robia
>> sie miekkie, co robie nie tak przy kiszeniu?
> Dołącze sie do pytania - tak sie składa ze sam mialem je zadać w
> najbliższym czasie
> Z tego co udało mi sie wyczytac to są specjalne gatunki ogórków
> gruntowych które nadają sie do kiszenia, chyba było o tym na grupie
> niedawno
>
Myślę, że to nie chodzi o gatunek, tylko o sposób uprawy. Raz zakisiłam
ogórki z niewiadomego źródła i wyszły "kapcie". Kiszę zawsze tak samo,
więc musiała to być zasługa nawozów sztucznych.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|