Data: 2009-07-26 13:17:51
Temat: Re: kiszone ogorki - dlaczego robia sie miekkie
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krystyna Chiger pisze:
> Użytkownik vcore napisał:
>
>>> Czy ktos sie orientuje co moze byc przyczyna, ze ogorki kiszone robia
>>> sie miekkie, co robie nie tak przy kiszeniu?
>> Dołącze sie do pytania - tak sie składa ze sam mialem je zadać w
>> najbliższym czasie
>> Z tego co udało mi sie wyczytac to są specjalne gatunki ogórków
>> gruntowych które nadają sie do kiszenia, chyba było o tym na grupie
>> niedawno
>>
> Myślę, że to nie chodzi o gatunek, tylko o sposób uprawy. Raz zakisiłam
> ogórki z niewiadomego źródła i wyszły "kapcie". Kiszę zawsze tak samo,
> więc musiała to być zasługa nawozów sztucznych.
>
Ja kiedys kisiłem ogórki z jednego zbioru (z działki ciotki), i połowa wyszła bardzo
chrupiąca, a
pozostałe albo lekko skapciałe albo w ogóle flaki... :(
--
Leechme - Katalog Galerii Flash & CSS - http://leechme.pl
|