Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!news.polbox.pl!
not-for-mail
From: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kokos
Date: Sun, 23 Mar 2003 00:27:09 +0100
Organization: Silesian University of Technology in Gliwice, Poland
Lines: 28
Message-ID: <b5irk2$ls7$1@news.polbox.pl>
References: <b5ilt6$q3k$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: masq.albatros.gliwice.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7Bit
X-Trace: news.polbox.pl 1048375746 22407 213.216.82.51 (22 Mar 2003 23:29:06 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Mar 2003 23:29:06 GMT
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:150307
Ukryj nagłówki
Witam!
Ja tez kiedys mialem podobny problem. Dosyc latwo mozna wypic/odlac mleckzo
kokosowe (ktore jest o niebo lepsze od wiorkow kokosowych!). Jesli
przypatrzysz sie temu orzechowi, to 'u dolu' ma 3 wglebienia. Mozna w nich
zrobic otwory korkociagiem - latwo sie wkreca. Wiec jesli przewiercisz 2 z
nich, to z jednego bedziesz mogla odlac mleczko, a drugim bedzie wlatywalo
powietrze do srodka.
Zeby wyciagnac reszte to w zaleznosci od ewentualnych pekniec w skorupie
moze wystarczyc ostrzejsze narzecie - noz, srubokret, lub rzeczywiscie
pilka ;-) Powodzenia!
Pozdrawiam,
Nik
botwinka wrote:
> kupili?my to w przyp?ywie kosztowania wszystkiego co nie znamy.
> Jak go otworzy??
> M?otkiem?
> Co? w nim chlupocze. Mo?e to co? pitnego? Mleczko kokosowe?
> Mo?e szkoda to straci??
> Porad?cie.
> Dziecko powiedzia?o, ?e wytrzyma do poniedzia?ku.
> Potem traktuje go m?otkiem i niech si? dzieje wola Nieba :-)
>
|