Data: 2007-12-19 08:38:50
Temat: Re: kotlety mielone z boczniakow
Od: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fkadm9$5er$1@inews.gazeta.pl...
> Tadeusz Smal pisze:
>
>> kapelusze boczniakow smazone w ciescie
>> w sumie sa bardzo smakowo podobne do kani
>
> No to chyba pozostanę przy tzw. flaczkach, bo za kaniami średnio
> przepadam.
:)
boczniaki kupuje od producentow
sa one niesortowane tzn male i duze
:)
te wieksze ida do smazenia
a ogonki i drobiazg na sos grzybowy
:)
> Marynowałeś kiedyś boczniaki? Jaki efekt?
> Imho te polne mają bardziej grzybowy smak od hodowlanych, podobnie z
> pieczarkami.
:)
jadlem ale marynowane przez kogos innego
przez to chocby marynata byla zbyt mocna jak dla mnie
i tylko to pamietam
:)
>> z ryb w sumie tez juz kilka miesiecy nie robilem kotletow
>> i trzeba by pojechac na jakies ploteczki
>> :)
>
> To już wiem, skąd się bierze zamiłowanie do plotkowania: z apetytu na
> rybkę!
:))))
mialem na mysli 'płotki'(Rutilus rutilus)
http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82o%C4%87
:)
ale skoro mowa o kotletach a swieta to czas karpia
to bardzo dobre sa kotlety rybne z karpia
:)
jak dla mnie smaczniejsze od nich jest tylko kotlet z linow
ktore maja tlusciejsze i bardziej spoiste mieso
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
smal
|