Data: 2009-03-30 10:51:38
Temat: Re: kt?re mas?o dla fanatyka?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista wrote:
>> A propos - wie ktoś, jak dobrze ukwasić śmietanę? Kiedyś kupowałam od
>> znajomej, zawsze była jak poezja, teraz mam prawdziwe mleko, na którym
>> zbiera sie sporo śmietany, ale ukwasić jej jakoś nie umiem, gorzka się
> robi,
>> albo konsystencje ma dziwną.
>
> Zebrać z kwaśnego mleka.
Ale ja chcę mieć ciasteczko i zjeśc ciasteczko;-) Znaczy, chcę mieć śmietanę
i słodkie mleko. Wiem, że się da, bo szczenięciem będąc, widziałam, że
babcia takie czary odprawiała.
> Gorzka zawsze mi wychodziła z pasteryzowanego -
> zarażona bakteriami i grzybami nie pochodzącymi z mleka "prosto od krowy".
Brzydzę się pasteryzowanym mlekiem, mam prosto od krowy.
--
pozdrawiam
Justyna
|