Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: które masło dla fanatyka?
Date: Tue, 31 Mar 2009 11:09:47 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 33
Message-ID: <1wnm6ir9v91o$.12xua8ldvbug6$.dlg@40tude.net>
References: <gqnqmo$srb$1@achot.icm.edu.pl>
<1...@4...net>
<gqsec8$mea$1@atlantis.news.neostrada.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmw218.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1238490599 29948 83.28.242.218 (31 Mar 2009 09:09:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Mar 2009 09:09:59 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:321385
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 31 Mar 2009 08:46:42 +0200, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "pSp" <b...@t...pl> napisał w wiadomości
> news:18q8m25wsot15.dgwc6e2beodj.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 29 Mar 2009 14:22:37 +0200, yapann napisał(a):
>>
>>> nawet jeśli masło 100% w przemyśle to już mrzonka z definicji i 'muszą'
>>> być
>>> te barwniki czy cokolwiek - czy udało wam upatrzyć masło, które jest
>>> według
>>> was masłem?
>>> Nie chodzi mi o to, które według was jest po prostu 'ok', pytanie to
>>> kieruję
>>> wyłącznie do osób, które z pewnych (nie istotne jakich) względów
>>> kategorycznie mierzą w jedzenie prawdziwego masła bez sztuczek, albo po
>>> prostu bezwzględnie unikają tłuszczów trans.
>>
>> Witaj :)
>>
>> Co do jagrow itd z roznych sklepow - na patelni zostawiaja rozny "szum"
>> ostatnio bylem zdziwiony pozytywnie mixem pod nazwa "ekstra mazurskie" -
>> firmy nie pamietam, wczesniej lubilem wyroby z warlubia, ale chyba im
>> jakosc siadla. "Oselki" mnie zawiodly tym szumem.
>> To ze maja barwnik jasne :) ale akurat tu bym nie szukal powodow roznic
>> jakosciowych.
>>
>
> a jak maslo ma nie zostawiac "szumu" na patelni????
> Jesli NIE zostawia to to na pewno nie maslo hehehe
> Przeciez nawet jest taka "operacja" jak klarowanie masla (czyli popularnie
> dszumowanie) - polega na podgrzeniu masla i sciaganiu z niego "szumow"...
Dokładnie :-)
|