Data: 2009-03-31 10:43:24
Temat: Re: które masło dla fanatyka?
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 29 Mar, 14:22, "yapann" wrote:
> nawet jeśli masło 100% w przemyśle to już mrzonka z definicji i 'muszą' być
> te barwniki czy cokolwiek - czy udało wam upatrzyć masło, które jest według
> was masłem?
Ha! Ty się zastanawiasz na masłem kupnym/przemysłowym, a ja mam podony
dylemat w sprawie masła od rolnika. Bo nie pierwszy rok kupuję, ale w
tym jest jakieś takieś dziwne. Bo jest twarde i kruche, nawet jak stoi
na lodówce. A przecież nie mam warunków spartańskich, zwłaszcza w
kuchni. Poza tym jest białe (no, prawie). @lemonka coś pisała o
śmietanie i śmietance - być może, że to ta różnica - ale przecież nie
pierwszy rok kupuję u tego rolnika. On tłumaczy to zimą i warunkami
żywieniowymi. Ech, wiem, że świeżej trawy nie ma, ale to masło jest
poza wszelkimi moimi "wyrozumiałościami". No i przestałam je brać:(
A tak dobrze żarło;p Czym smaruję chleb? Suchy lub z majonezem;p
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|