Data: 2005-06-28 15:08:57
Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin E. Hamerla wrote:
> Magdalena Bassett napisal(a):
>
>
>>>>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>>>>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>>>>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>>>>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.
>>>
>>>
>>>Pietruszka !! Apage !!!!
>>
>>Czemu? ale jesli nie lubisz, to koperek tez doskonale pasuje.
>
>
> Do pietruszki? A i owszem. Apage po raz wtory ;--)
>
> Jakos od dziecka palam nienawiscia do pietruszki i koperku. Co jest
> szczegolnie przykre gdy w restauracji zamowie jakas potrawe, a ona
> posypana pietruszka lub koperkiem.
>
To rzeczywiscie masz problem. A lubisz szczypiorek? a miete? bo oba z
tych ziol tez pasuja.
Ja lubie koperek tak bardzo, ze smaruje chleb maslem i "maczam" ta
maslana strone w posiekanym koperku, az bedzie grubo, posypuje odrobina
soli i jem mruczac z przyjemnosci.
Magdalena Bassett
|