Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ekipa pani Be-zaśmiecanie grupy Re: kuchnia,sex i klimakterium/Re: Ekipa pani Be...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: kuchnia,sex i klimakterium/Re: Ekipa pani Be...

« poprzedni post
Data: 2003-09-02 12:55:28
Temat: Re: kuchnia,sex i klimakterium/Re: Ekipa pani Be...
Od: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska)
Pokaż wszystkie nagłówki

At 02:34 PM 9/2/2003 +0200, you wrote:


>bakszysz wrote:
>
>>A o klimakterium to w lecie pisał Stanisław.
>>bakszysz
>a poniewaz juz po lecie,

ba! Po lecie! Toz to juz jesien, chlodne noce ale nie za zimne, bo grzyby
rosna niesamowicie. W sobote wlasnie nie mogac zatrzymac sie w zbieraniu
maslakow, uzbieralam tego taka ilosc, ze po pierwsze przeklelam obieranie
tego, a po drugie, trzeba bylo jakos je zachowac. W tym roku wyprobowalam
przepis na marynowane grzyby od mojej znajomej, ktora tak od lat 20 robi,
przepis o tyle inne ze grzybki gotuje sie w zalewie, a nie zalewa;) tylko
zimna zalewa w sloikach. Zreszta sami zobaczcie.

Grzyby marynowane
Zebrane grzyby (jeden gatunek lub rozne) oczyscic nozem na sucho,
oplukac w zimnej wodzie, odciac trzony i przekroic wzdluz, a kapelusze,
jesli sa duze - pokroic na 2 lub 4 czesci (kawalki grzybow maja byc na
jeden kasek). Wrzucic na wrzatek na ok.5 min. (bez soli !!!). Odcedzic.
Zagotowac w innym garnku wode na zalewe (ma jej byc tylko tyle, zeby
przykryla grzyby. Wrzucamy do niej: pokrojona cebule (ile kto lubi),
ziarnka pieprzu i ziela angielskiego, listki laurowe i oczywiscie
obgotowane grzyby. Gotujemy razem okolo 10 min. Teraz dodajemy ocet -
ilosc zalezy od upodobania. Ja daje zwykle szklanke na 1 litr zalewy.
Chwile pogotowac, dodac cukier (do smaku) i dopiero na koncu sól (tez do
smaku). Trzeba sprobowac zalewy - powinno sie wyczuwac dobrze wszystkie
smaki - ocet, sol i cukier. Jeszcze chwile pogotowac, zlac gorace do
sloikow i szczelnie zakrecic. Dobrze zamkniete moga stac dlugo (2-3
lata) i maja piekne kolory.

Zobaczymy jak sie to bedzie trzymac, i jak smakowac. Na razie wyglada
pieknie, dam im nieco czasu na przegryzienie sie w tym occie i sprobuje...

Agnieszka
DBDG

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.09 zefirka
02.09 Marcin E. Hamerla
02.09 Krysia Thompson
02.09 zefirka
02.09 Aneta Baran
02.09 Krysia Thompson
02.09 Krysia Thompson
02.09 zefirka
03.09 gdaMa
03.09 Agnieszka Szalewska
03.09 wiku
03.09 zefirka
03.09 zefirka
03.09 gdaMa
03.09 wiku
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6