Data: 2003-11-23 01:15:46
Temat: Re: kulki z mielonego - jak?
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 22 Nov 2003 13:31:52 +0100, Waćpanna lub Waćpan *paweł PAWLAT
Wojciechowski*, w wiadomości news:<bpnkvn$2n6$1@news.onet.pl> zawarł, co
następuje:
> cześć,
> pytanie do was take mam
> jak z mielonej cielęciny zrobić kuleczki które nastęnie ugotuję w jakimś
> dobrym sosie? wyobrażam sobie aby były wielkości orzechów włoskich, tylko z
> czym je zmieszać aby były ładne, okrągłe i się nie "rozmemłały". słyszałem
> coś o ryżu? czekam na wszelkie propozycje
> pozdrawiam.
> paweł.
mnie sie nie rozmemłują, jak robie z nich normalne pulpety - a jajkiem,
tartą bułką, siekaną pietruszką i przyprawami. mieszam, formuję i zostawiam
do stężenia. fakt, nigdy nie są perfekcyjnie okrągłe, bo tu i tam coś
wyjdzie, ale z reguły trzymają się dobrze.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|