Data: 2005-04-01 17:53:14
Temat: Re: kurczak po tajsku
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
almadka wrote:
> Wlasnie zrobilam. Bedzie na obiado-kolacje, ale juz sprobowalam
> oczywiscie i jest rewelacyjne!(W mojej wersji wystapila paryka czerwona
> w pokrojona paseczki.) Polecam! Szybko sie robi, efekt super. A tak przy
> okazji, czy ktos ma jeszcze jakies sprawdzone przepisy kuchni tajskiej?
szaszłyczki z drobiu w sosie z orzeszków ziemnych. Tylko sos mi samemu
nie wyszedł, bo mi się nie chciało robić masła orzechowego piechty, a z
kupnego nie wyszło. W końcu zrobiłem na gotowej podkładce ze słoika. W
sumie wygląda to tak:
kawałki piersi kurzej nadziać na patyczki i usmażyć na patelni w oleju,
ja daję przed smażeniem parę kropli oleju arachidowego.
Sos można zrobić z masła orzechowego z dodatkiem drobno posiekanych
orzechów, chili, soli. Proporcje do smaku. Podawać z sałatką (sałata,
pomidory, jajka). Lubię bardzo.
Waldek
|