Data: 2005-09-23 17:39:02
Temat: Re: kwas chlebowy - gdzie kupic
Od: JerzyN <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kondziorek napisał(a):
> Super przepisy !!!!!!!!!!
> tylko ... troszkę czasu mi zajęło rozszyfrowanie niektórych składników .. na
> ten przykład . właśnie czewronej patoki
> google nie znalazło ..
> a patoka to po prostu .......................miod
> ale czemu czerwona ???????????????
Znalezione googlami:
Miód wrzosowy jako patoka ma zabarwienie jasnobrunatne o odcieniu
czerwonkawym i konsystencję wyraźnie galaretowatą. Krystalizuje się
przeważnie dość szybko, przybierając konsystencję masłowatą i barwę
żółto brunatną. Miód ten ma niezbyt silny zapach kwiatu wrzosu, który
stopniowo zanika, a smak przyjemny, choć lekko gorzkawy. Polecany w
schorzeniach dróg moczowych i prostaty.
pozdr. Jerzy
|