Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.ipartners.pl!newsfeed.formus.pl!news.
cyf-kr.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Vefour" <h...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lazania
Date: Tue, 11 Sep 2001 14:51:53 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 56
Sender: g...@p...onet.pl@serwer.km.com.pl
Message-ID: <9nl1f9$7ef$3@news.onet.pl>
References: <9nkq4h$a82$1@news.tpi.pl> <9nkr4m$snn$1@news.onet.pl>
<3...@z...fu-berlin.de> <9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl>
<9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl> <9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl>
<9nl113$6sk$1@news.onet.pl> <9nl1al$i7k$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: serwer.km.com.pl
X-Trace: news.onet.pl 1000212777 7631 195.150.99.181 (11 Sep 2001 12:52:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Sep 2001 12:52:57 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67846
Ukryj nagłówki
jak najbardziej mozesz .....
"niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
news:9nl1al$i7k$1@news.tpi.pl...
> sorry za tak troche(glupkowate) pytania ale robie lazanie pierwszy raz i
> chciala bym aby mi sie udala
> wiec mam jeszcze pytanko czy moge ja upiec w korytku (formie do ciasta0
czy
> musi to byc zaroodporne?
> Użytkownik "Vefour" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9nl113$6sk$1@news.onet.pl...
> > maslo rozpuszczasz, dajesz tyle maki (wagowo) ile masla, razem
podsmazasz,
> > az maka ci sie ugotuje (kilka minut - zreszta zalezy jaka ciemny chcesz
> miec
> > sos, im dluzej, tym ciemniejszy). Optymlanie jest ochlodzic to roux i
> dolac
> > do tego wrzacego mleka, tyle az powstaje dosc gestys sos (gestoscia tez
> > sterujesz, ale do alsagne raczej geste). Sol, pieprz, g\starta galka
> > muszkatalowa. Tyle.
> >
> > V.
> >
> >
> > "niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl...
> > > jeszcze dwa pytanka
> > > jak robicie soa beszamelowy i czy w piekarniku pieczecie pod
przykrciem
> > czy
> > > bez
> > > Użytkownik "Marek Lang" <m...@h...com> napisał w wiadomości
> > > news:9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl...
> > > >
> > > > niuta <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > > > news:9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl...
> > > > > gdzies czytalam ze robi sie takze z sosem boloński z pieczarkami
> robil
> > > > ktos
> > > > > taki?
> > > >
> > > > Mozna eksperymentowac do woli...
> > > >
> > > > Marek
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|