Data: 2001-09-11 12:48:31
Temat: Re: lazania
Od: "niuta" <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
sorry za tak troche(glupkowate) pytania ale robie lazanie pierwszy raz i
chciala bym aby mi sie udala
wiec mam jeszcze pytanko czy moge ja upiec w korytku (formie do ciasta0 czy
musi to byc zaroodporne?
Użytkownik "Vefour" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9nl113$6sk$1@news.onet.pl...
> maslo rozpuszczasz, dajesz tyle maki (wagowo) ile masla, razem podsmazasz,
> az maka ci sie ugotuje (kilka minut - zreszta zalezy jaka ciemny chcesz
miec
> sos, im dluzej, tym ciemniejszy). Optymlanie jest ochlodzic to roux i
dolac
> do tego wrzacego mleka, tyle az powstaje dosc gestys sos (gestoscia tez
> sterujesz, ale do alsagne raczej geste). Sol, pieprz, g\starta galka
> muszkatalowa. Tyle.
>
> V.
>
>
> "niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl...
> > jeszcze dwa pytanka
> > jak robicie soa beszamelowy i czy w piekarniku pieczecie pod przykrciem
> czy
> > bez
> > Użytkownik "Marek Lang" <m...@h...com> napisał w wiadomości
> > news:9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl...
> > >
> > > niuta <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > > news:9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl...
> > > > gdzies czytalam ze robi sie takze z sosem boloński z pieczarkami
robil
> > > ktos
> > > > taki?
> > >
> > > Mozna eksperymentowac do woli...
> > >
> > > Marek
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|