Data: 2001-09-11 13:45:44
Temat: Re: lazania
Od: "Vefour" <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
maslo rozpuszczasz, dajesz tyle maki (wagowo) ile masla, razem podsmazasz,
az maka ci sie ugotuje (kilka minut - zreszta zalezy jaka ciemny chcesz miec
sos, im dluzej, tym ciemniejszy). Optymlanie jest ochlodzic to roux i dolac
do tego wrzacego mleka, tyle az powstaje dosc gestys sos (gestoscia tez
sterujesz, ale do alsagne raczej geste). Sol, pieprz, g\starta galka
muszkatalowa. Tyle.
V.
"niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
news:9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl...
> jeszcze dwa pytanka
> jak robicie soa beszamelowy i czy w piekarniku pieczecie pod przykrciem
czy
> bez
> Użytkownik "Marek Lang" <m...@h...com> napisał w wiadomości
> news:9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl...
> >
> > niuta <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl...
> > > gdzies czytalam ze robi sie takze z sosem boloński z pieczarkami robil
> > ktos
> > > taki?
> >
> > Mozna eksperymentowac do woli...
> >
> > Marek
> >
> >
>
>
|