Data: 2001-09-11 13:51:53
Temat: Re: lazania
Od: "Vefour" <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jak najbardziej mozesz .....
"niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
news:9nl1al$i7k$1@news.tpi.pl...
> sorry za tak troche(glupkowate) pytania ale robie lazanie pierwszy raz i
> chciala bym aby mi sie udala
> wiec mam jeszcze pytanko czy moge ja upiec w korytku (formie do ciasta0
czy
> musi to byc zaroodporne?
> Użytkownik "Vefour" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9nl113$6sk$1@news.onet.pl...
> > maslo rozpuszczasz, dajesz tyle maki (wagowo) ile masla, razem
podsmazasz,
> > az maka ci sie ugotuje (kilka minut - zreszta zalezy jaka ciemny chcesz
> miec
> > sos, im dluzej, tym ciemniejszy). Optymlanie jest ochlodzic to roux i
> dolac
> > do tego wrzacego mleka, tyle az powstaje dosc gestys sos (gestoscia tez
> > sterujesz, ale do alsagne raczej geste). Sol, pieprz, g\starta galka
> > muszkatalowa. Tyle.
> >
> > V.
> >
> >
> > "niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl...
> > > jeszcze dwa pytanka
> > > jak robicie soa beszamelowy i czy w piekarniku pieczecie pod
przykrciem
> > czy
> > > bez
> > > Użytkownik "Marek Lang" <m...@h...com> napisał w wiadomości
> > > news:9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl...
> > > >
> > > > niuta <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > > > news:9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl...
> > > > > gdzies czytalam ze robi sie takze z sosem boloński z pieczarkami
> robil
> > > > ktos
> > > > > taki?
> > > >
> > > > Mozna eksperymentowac do woli...
> > > >
> > > > Marek
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|