Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "niuta" <n...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lazania
Date: Tue, 11 Sep 2001 14:48:31 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 45
Message-ID: <9nl1al$i7k$1@news.tpi.pl>
References: <9nkq4h$a82$1@news.tpi.pl> <9nkr4m$snn$1@news.onet.pl>
<3...@z...fu-berlin.de> <9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl>
<9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl> <9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl>
<9nl113$6sk$1@news.onet.pl>
Reply-To: "niuta" <n...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa173.pila.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1000212629 18676 213.76.118.173 (11 Sep 2001 12:50:29 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Sep 2001 12:50:29 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67841
Ukryj nagłówki
sorry za tak troche(glupkowate) pytania ale robie lazanie pierwszy raz i
chciala bym aby mi sie udala
wiec mam jeszcze pytanko czy moge ja upiec w korytku (formie do ciasta0 czy
musi to byc zaroodporne?
Użytkownik "Vefour" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9nl113$6sk$1@news.onet.pl...
> maslo rozpuszczasz, dajesz tyle maki (wagowo) ile masla, razem podsmazasz,
> az maka ci sie ugotuje (kilka minut - zreszta zalezy jaka ciemny chcesz
miec
> sos, im dluzej, tym ciemniejszy). Optymlanie jest ochlodzic to roux i
dolac
> do tego wrzacego mleka, tyle az powstaje dosc gestys sos (gestoscia tez
> sterujesz, ale do alsagne raczej geste). Sol, pieprz, g\starta galka
> muszkatalowa. Tyle.
>
> V.
>
>
> "niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl...
> > jeszcze dwa pytanka
> > jak robicie soa beszamelowy i czy w piekarniku pieczecie pod przykrciem
> czy
> > bez
> > Użytkownik "Marek Lang" <m...@h...com> napisał w wiadomości
> > news:9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl...
> > >
> > > niuta <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > > news:9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl...
> > > > gdzies czytalam ze robi sie takze z sosem boloński z pieczarkami
robil
> > > ktos
> > > > taki?
> > >
> > > Mozna eksperymentowac do woli...
> > >
> > > Marek
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|