Data: 2006-09-28 12:38:35
Temat: Re: lekki sernik - jak?
Od: "Majkaa" <m...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:efg04d$1n0$1@opal.icpnet.pl...
> Chodzi za mną już od kilku dni sernik, ale taki lekki i bez dodatku
proszku
> do pieczenia (w masie serowej) i bez mąki ziemniaczanej.
> Czy ktoś mógłby mnie poratować przepisem?
>
> Dzięki i pozdrawiamy
> Barbara i Maleńka z ogromną ochota na sernik :-)
>
>
A ja proponuję całkiem inny sernik, ale bardzo dobry.
Biszkopt upiec i przekroić na 3 części. /może być w/g własnego
przepisu lub z 5 jaj, 1,5 szklanki mąki, 1 szklanki cukru, i 1 łyżeczki
proszku do pieczenia/
Przekładać ten biszkopt sernikiem wiedeńskim lub w/g
tego przepisu (biszkopt na to ser, biszkopt na to ser, biszkopt na to ser/ i
piec około 1 godz.
1 kg sera
1/2 margaryny
1 szklanka cukru
5 jaj /białka ubić na pianę i dodać na końcu/
1 łyżeczka proszku
Dodatki w/g uznania
Nie jest to taki przepis o jaki Ci chodzi, ale podaję, gdyż warto upiec taki
sernik, który zarazem spełni rolę torta.
Pozdrawiam Majka
|