Data: 2006-09-28 12:16:44
Temat: Re: lekki sernik - jak?
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"BBjk" <b...@Q...pl> wrote in message
news:efge8g$t94$1@inews.gazeta.pl...
> Prawusek napisał(a):
>
>> A czym jest mąka ziemniaczana?
>> Krochmal to inna nazwa skrobii - ziemniaczanej, kukurydzianej, ryżowej...
>
> Doprawdy? Niesłychane.
>
> Do serników klasycznych nie dodaje się mąki ziemniaczanej, a
> wątkotwórczyni podkreśliła wyraźnie, ze jej nie chce. Więc proponowanie
> jej sernika z krochmalem świadczy o kompletnym niezrozumieniu słowa
> pisanego.
> Sernik, jaki chciała, powinien się składać wyłącznie z sera, masła, jaj i
> cukru. I taki właśnie jest wiedeński.
> --
> BBjk
A to:
Dzięki za pomysł. Tylko w nim niestety jest mąka ziemniaczana pod postacią
> budyniu... Oj, chyba będę musiała poeksperymentować, ale pewnie kiedyś go
> wypróbuję.
Tyle, że od kiedy budyń to mąka ziemniaczana?
|