Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia łosoś gravlax Re: łosoś gravlax

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: łosoś gravlax

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Tue, 03 Mar 2015 22:26:12 +0100
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.5.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: łosoś gravlax
References: <54f61bf9$0$19691$65785112@news.neostrada.pl>
<md57vr$4b1$1@dont-email.me>
In-Reply-To: <md57vr$4b1$1@dont-email.me>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 25
Message-ID: <54f626f4$0$2208$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.10.84.149
X-Trace: 1425417972 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2208 83.10.84.149:1959
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362768
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-03-03 o 22:10, Pszemol pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> Udał mi się chyba dobrze, o ile miał być taki łagodny w smaku.
>> Zastanawia mnie teraz, jak długo zachowa świeżość w lodówce?
>>
>> Pytanie głównie do bbjk, bo wiem, że praktykuje, ale wszyscy mile widziani.
> Ja też zrobiłem :-)
> Ale według tego pierwszego przepisu, ze skórką grejfrutową.
> Łosoś mój po trzech dniach wciąż wyglądał na mój gust zbyt surowo aby go
> zjeść bez strachu i ze smakiem też było nie wiem co...
> Wrzuciliśmy go więc dziś do piekarnika po otarciu marynaty i upiekliśmy go.
> Całkiem dobry, choć wiem że według przepisu miał być zjedzony bez pieczenia
> to jednak wymiękłem :-)))
>
> Twój wyszedł taki jaki miał wyjść?

Szczerze mówiąc to nie wiem, jaki miał wyjść, bo nie mam z czym porównać. ;)
Ja zrobiłam według tego przepisu bez grejpfruta, marynował się 3 dni.
Dzisiaj pierwszy raz spróbowałam. Owszem, jest w dalszym ciągu surowy
;), ale w takiej postaci się przecież jada ryby. Jest bardzo łagodny w
smaku, jak dla mnie trochę zbyt łagodny. W związku z tym zastanawiam
się, czy nie przerobić go jutro na tatar z jakimiś dodatkami, np. z
szalotką. Co jeszcze można by do niego dodać?

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.03 Jarosław Sokołowski
03.03 FEniks
03.03 Jarosław Sokołowski
04.03 bbjk
04.03 Marsjasz
04.03 Marsjasz
04.03 FEniks
04.03 FEniks
04.03 bbjk
04.03 bbjk
04.03 Dawid
04.03 masti
04.03 Dawid
04.03 Ikselka
04.03 masti
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6