Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia łosoś gravlax Re: łosoś gravlax

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: łosoś gravlax

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Wed, 04 Mar 2015 07:40:45 +0100
From: Marsjasz <d...@w...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.5.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: łosoś gravlax
References: <54f61bf9$0$19691$65785112@news.neostrada.pl>
<md66j0$dgf$1@node2.news.atman.pl>
In-Reply-To: <md66j0$dgf$1@node2.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 28
Message-ID: <54f6a8fb$0$2210$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.31.213.117
X-Trace: 1425451259 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2210 83.31.213.117:22283
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362783
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-03-04 o 06:52, bbjk pisze:

>
> Ewo, nie wiem, jak długo, bo tutaj szybko znika, nie ma szans dożyć
> drugiej młodości, o trzeciej nie wspominając. Jeśli jest zbyt łagodny,
> można doprawić, jak lubisz, ja daję sporo świeżego białego pieprzu, nie
> jest mdły. W "surowości" jego urok, nie jest bardziej surowy od łososia
> wędzonego na zimno, a imo lepszy. Warunek: ryba bez wątpliwości świeża.
> Nie wiem, czy wspominałam o sosie do tego: dwie czubate łyżeczki ostrej
> musztardy, odrobinka miodu, łyżka białego octu, trzy stołowe łyżki oliwy
> i najważniejsze: jedna bardzo szczodra garść posiekanego kopru.
> Dokładnie wymieszać.
>
jeszcze dodam ze moj jeden niedoszly tesc - rybak kutrowy to zawsze z
polowow przynosil smiecie czyli np. male fladry ktore rybacy traktowali
jak chwast a byly pyszne i te sie od razu smazylo...
i lososia jak sie udalo i tego filetowal zasypywal sola zawijal w
gaze/szmatke przyciskal i do lodowki na kilka dni...
zadnych przypraw nie uzywal innych...
losos byl cuddowny i potem tylko cienko kroic i juz...
on do tego pil wodke przez co pozniej miedzy nami dochodzilo do
smiesznych a czasem mniej ale nieporozumien (bo ja nie pilem wodki)...
szanuje go za to ze z ryby potrafil zrobic cuda bo nigdy pozniej juz mi
tak nie smakowalaly jak wtedy ale teraz po latach mysle ze sek tkwil w
ich swiezosci...
pozdrawiam
Marsjasz

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.03 FEniks
04.03 FEniks
04.03 bbjk
04.03 bbjk
04.03 Dawid
04.03 masti
04.03 Dawid
04.03 Ikselka
04.03 masti
04.03 Marsjasz
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Marsjasz
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6