Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia łosoś gravlax Re: łosoś gravlax

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: łosoś gravlax

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Wed, 04 Mar 2015 08:44:41 +0100
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.5.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: łosoś gravlax
References: <54f61bf9$0$19691$65785112@news.neostrada.pl>
<md66j0$dgf$1@node2.news.atman.pl>
In-Reply-To: <md66j0$dgf$1@node2.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 32
Message-ID: <54f6b7e8$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.10.84.149
X-Trace: 1425455080 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2186 83.10.84.149:1774
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362786
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-03-04 o 06:52, bbjk pisze:
> W dniu 2015-03-03 o 21:39, FEniks pisze:
>> Udał mi się chyba dobrze, o ile miał być taki łagodny w smaku.
>> Zastanawia mnie teraz, jak długo zachowa świeżość w lodówce?
>
> Zachęcił mnie temat, bo ostatnio znów odpuszczam przebijanie się przez
> tasiemce.

Dlatego założyłam nowy wątek, bo sama też mam kłopoty z odnalezieniem
się w tym gąszczu.

>
> Ewo, nie wiem, jak długo, bo tutaj szybko znika, nie ma szans dożyć
> drugiej młodości, o trzeciej nie wspominając. Jeśli jest zbyt łagodny,
> można doprawić, jak lubisz, ja daję sporo świeżego białego pieprzu,
> nie jest mdły. W "surowości" jego urok, nie jest bardziej surowy od
> łososia wędzonego na zimno, a imo lepszy. Warunek: ryba bez
> wątpliwości świeża.

Ryba oczywiście z owada, więc 100% pewności co do jej świeżości mieć nie
mogę, oceniam wyłącznie nosem. No i specjalnie polowałam na nową
dostawę, więc można powiedzieć, że złowiłam. ;)

> Nie wiem, czy wspominałam o sosie do tego: dwie czubate łyżeczki
> ostrej musztardy, odrobinka miodu, łyżka białego octu, trzy stołowe
> łyżki oliwy i najważniejsze: jedna bardzo szczodra garść posiekanego
> kopru. Dokładnie wymieszać.

O, sos to dobry pomysł, zapomniałam o nim.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.03 FEniks
04.03 bbjk
04.03 bbjk
04.03 Dawid
04.03 masti
04.03 Dawid
04.03 Ikselka
04.03 masti
04.03 Marsjasz
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Marsjasz
04.03 Jarosław Sokołowski
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6