Data: 2004-10-20 13:02:59
Temat: Re: lubie ser :-)
Od: "eM" <...@...c>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Martka" pisze:
> hmmmm bo w ogole to nie ma zoltych serow (chyba, ze nazywamy je ze
> wzglegu na kolor :)))) tylko twarde. to tak odnosnie terminologii.
> a wiecej znalazlam tu:
> http://www.sggw.waw.pl/~zcz_knzd/gazetka/7/0704.html
A pewnie. U mnie w domu zawsze mowilo sie ser zolty, to taka
terminologia potoczno-zyciowo-namacalna ;-), ale tak samo nieznosnie
nieprecyzyjana, jak te sery twarde, co maja wielkie dziury: niech sie
wypowie jakis budowlaniec, jaki z takiego podziurawionego sera
twardziel ;-).
A artykul bardzo fajny - i podpowiedzial mi, ze "Przed pokrojeniem sery
powinno się wyjąć z lodówki i pozwolić poleżeć im około godziny", co
jeszcze glebiej podkopalo ta serowa twardosc ;-). Sztywne to one sa,
ale nie za bardzo twarde :-)))).
Pozdrawiam serdecznie,
eM
|