Data: 2004-03-22 06:42:38
Temat: Re: makaron na zielono...
Od: Dusiolek <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 04-03-21 22:53, nie mogac sie dluzej powstrzymac 'Monika Biermann'
otworzyla znalezione w komorce naczynie, jednak w brew oczekiwaniom,
zawieralo ono jedynie stary rachunek za nastepujace uslugi:
> tak przy okazji, jak ta czesc wieprza po polsku sie nazywa? Tez filet?
> Kiedys jakas inna nazwa mi sie przemsknela, wiedzialam, ze to to, ale
> zapomnialm jak to bylo. Mi ta czesc przypomina Alien :-), ale chyba lepiej
> smakuje, szczegolnie po spozyciu, czlowiek czuje sie lepiej :-).
A to ciekawe pytanie. Ja czytajac 'filet' i wiedzac, ze
przepis dotyczy wieprzowiny automatycznie przyjalem, iz
chodzi o szynke. Ostatecznie wieprz to: szynka, golonka,
lopatka, karkowka, schab, boczek & slonina. Czyzbym mial
zastanowic sie raczej nad lopatka?...
--
Dusiołek
http://www.szpinak.prv.pl
szpinak w temacie sprawi, że przeczytam twój list...
---
|