Data: 2004-08-18 16:22:14
Temat: Re: masala dosa - strączkowe inaczej (OT - masochizm w kuchni)
Od: "eM" <...@...c>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kot" pisze o nalesnikach:
> A bo pewnie robisz za geste ciasto i nie dodajesz do niego oleju.
> Przy rzadszym ciescie latwo zrobic cienkie nalesniki, a przy
> tlustszym wychodza miekkie, wilgotne i rowno przyzlocone.
Pewno tak robie :-(
> Ostatnio pomacalam rozgrzana do czerwonosci
> grzalke w piekarniku elepstrycznym np. A temperature zelazka
> wolalabym sprawdzac pryskajac odrobine wody na deske i przelatujac po
> niej zelazkiem - jak syczy, to jest OK.
Za piekarnik *elepstryczny* (co pstryka) masz u mnie duze lody! :-)))))
A z zelazkiem i woda, to masz swieta racje no i drugie lody.
> Dobrze, ze nie masz psa (czy masz?), bo pewnie bys sie notorycznie
> zaplatywala w rozciagana smycz i by cie przecinala tu i owdzie...
Nie mam psa ani smyczy, dlatego zyje :-). No i znam pewnego Kota, co mi
zycie podratowal tu i owdzie.
> bycie niegrzecznym jest znacznie gorsze od jedzenia miesa
Ja to sobie bede powtarzac jak mantre jedzac zaby, slimaki, sushi,
kawior lub befsztyk tatarski :-)
Pozdrawiam serdecznie,
eM, co sobie dzis kupi chinszczyzne na wynos
|