Data: 2001-10-06 19:26:32
Temat: Re: maslo orzechowe
Od: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
>
> On Sat, 6 Oct 2001 19:54:11 +0200, "iza" <i...@h...pl> wrote:
>
> >Witam wszystkich!
> >
> >Mam ogromny problem....mojemu synowi, ktory uwielbia do bulek Nutelle..
> >kupilam maslo orzechowe z duzymi kawalkami orzechow.
> >I problem w tym ze mu to nie smakuje.. :)
> >Nikt w domu tego nie zje.. bo reszta rodziny woli tradycyjne kanapki:
> >salata, ser zolty, szynka, ser bialy, pomidor itp....
> >Poradzcie mi prosze co zrobic z pol kilogramowym sloikiem masla
> >orzechowego...
> >
można z tego zrobić sos do szaszłyków kurczacznych, na przykład.
Rozcieńczyć mlekiem kokosowym i przyprawić dobrze chili i trochę rosołu.
Wychodzi trochę za słodkie, ale się nie zmarnuje.
Spróbuj zresztą (albo syn) tego masła orzechowego na bułkę cienko
zamiast normalnego masła i na to Nutella. Inna wersja, to tosty w maśle
upiec, na to masło orzechowe, banany w plasterki, masło orzechowe i
tost. Smakuje nieźle, ale weź pod uwagę,że ta potrawa była ulubioną pana
Presleya Elvisa. Dzięki niej dostał skrętu kiszek i go szlag trafił.
Waldek
|