Data: 2003-06-26 17:17:19
Temat: Re: mleko i śmietana UHT?
Od: "Dario" <D...@i...nu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W zgnilym zachodzie modna jest teraz tzw "zdrowa zywnosc". Powoli i
stopniowo wzrasta popyt na produkty naturalne, bez konserwantow, kolorantow,
i innych wynalazkow. Swieze, niepasteryzowane i niesterelizowane mleko,
smietana, jogurt czy maslo sa przebojem ostatnich miesiecy. Mozna je dostac
tylko w niewielu biologicznych gospodarstwach rolnych. A najsmieszniejsze
jest to, ze grube ryby z Unilewer ostrzegaja przed szkodliwoscia i
niebezpieczenstwem czychajacym w swiezym mleku.
Dario
od zawsze pijacy tylko swieze mleko
"Andrzej Jaroszyk" <t...@p...com.pl> schreef in bericht
news:bdejk3$3ag$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Czy śmietana i mleko UHT mają jakieś wady w stosunku do tych, które nie są
> UHT?
> Czy proces UHT polega tylko na gwałtownym podgrzaniu i ochłodzeniu, czy
może
> jeszcze coś się z tym robi?
> Jak długo otwarta śmitanka UHT się nie zważy (producenci podają 48 godzin,
a
> jak to wygląda w praktyce)?
>
> Andrzej
>
>
|