Data: 2006-04-04 07:29:00
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:417432ha4euji3vgvc8ek1icpf2qpcvglq@4ax.com...
>
>>>>> hej;)
>>>>>
>>>>> nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu
>>>>> zrobic,
>>>>> poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
>>>>> faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
>>>>> apetycznie wyglada;)
>>>>>
>>>> O, rzeczywi?cie, najwy?sza pora robi? blaty do mazurków! Dzisiaj
>>>> zrobi?.
>>>
>>> Ju??? Tak szybko?? Dwa tygodnie jeszcze do swi?t.
>>>
>>Ale? oczywi?cie, blaty do mazurków po upieczeniuu s? twarde, musz?
>>przynajmniej 10 dni (ale lepiej jak 2 tygodnie) krusze?. Blaty do mazurków
>>to nie jest takie ot kruche ciasto. O, nie, nie. To jest ciasto specjalnie
>>i
>>tylko do mazurków u?ywane, a robi si? je na bazie zó?tek ugotowanych i
>>przetartych przez sitko.
>>Pozdr. - Agnieszka co blatów wci?? jeszcze nie zrobi?a.
>>
>
>
> A mnei blaty nigdy nie ineteresowaly szczegolnie...sa jakie sa,
> ja i tak je cichcem psu pod stolem dam (gdziekolwiek bede :PP ),
> a sama zgarne wierzch :)
>
A, bo pewnie nigdy nie probowalas PRAWDZIWYCH blatow. Tylko jakies podruby -
slodko bezsmakowe, znaczy wyroby blatopodobne. A moje sie robi prosto,
szybko, latwo i przyjemnie.
Pozdr - Agnieszka
P.S. Zwaz, iz napisalam to, tylko ze wzgledu na Ciebie, bez polskich znakow
:-) i dlatego "podruby" napisalam przez "u" coby nie wyszlo, ze mam na mysli
jakowes narzady wewnetrzne
|