Data: 2002-01-23 11:06:26
Temat: Re: naczynie żaroodporne
Od: Mich <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A nie wlalas czasami zimnej wody jak juz potrawa czy np sos
byl goracy??
Uzywam naczynia zaroodpornego wlasnie stawiajac go na gazie (niestety nie mam
piekarnika) i nigdy nie peklo mi szklo z powodu takiego uzytkowania.
Staram sie jednak nie dolewac wlasnie niczego zimnego.
Pozdrawiam
mychia
zuzanna wrote:
> czesc wszystkim
>
> Niedawno dostałam w prezencie własnie takowe naczynie, a że jestem młodą
> gospodynią cieszy mnie kazdy dodatek pomagajacy w lepszym kucharzeniu.
> Oczywiście przy nadarzajacej sie okazji wypróbowałam naczynko i ...... pękło
> jak nic.
> nie wiem czym to było spowodowane. Dusiłam jedzonko na kuchence gazowej
> (przeczytałam dokladnie instrukcję i stosowałam sie do niej), byc może
> temperatura była za wysoka, nie wiem
> Podpowiedzcie cos, bo zamierzam sobie kupic nastepne i chciałabym aby
> posłuzyło znacznie dłużej :))))
> Pozdrowionka
> K.
|