Data: 2015-09-20 22:59:15
Temat: Re: nadciąga dynia...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 20 Sep 2015 20:47:58 +0200, stefan napisał(a):
> W dniu 2015-09-20 o 19:26, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 20 Sep 2015 19:01:47 +0200, FEniks napisał(a):
>>
>>> W dniu 2015-09-20 o 18:25, Chiron pisze:
>>>>
>>>> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>>>> news:55feb557$0$600$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> W dniu 2015-09-20 o 15:27, Chiron pisze:
>>>>>> Ja krajam dość grubo (są w sprzedaży takie duże frytki, trójkątne-
>>>>>> to mniej więcej tak wygląda). Kładę na blachę piekarnika (polewam ją
>>>>>> olejem, ale bez przesady). Temperatura- 180 stopni. Nie wiem, jak
>>>>>> długo- po prostu obserwuję, czy już zarumienione
>>>>>
>>>>> A robiłeś kiedyś frytki z ziemniaków?
>>>>>
>>>>
>>>> No wiesz- szczerze? :-)
>>>>
>>>> Piszę o tym, co robiłem
>>>
>>> Dla mnie frytki to są te smażone w głębokim oleju/tłuszczu. Inaczej to
>>> po prostu pieczone ziemniaki, dynia, marchewka, inne.
>>>
>>
>> No właśnie, a dla mnie pyzy to cepeliny.
>>
>>
> pyzy są kuliste a cepeliny podłużno-owalne :)
Ajtam :-))
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|