X-Received: by 10.140.20.75 with SMTP id 69mr103962qgi.17.1397507717968; Mon, 14 Apr
2014 13:35:17 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.20.75 with SMTP id 69mr103962qgi.17.1397507717968; Mon, 14 Apr
2014 13:35:17 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!cm18no2992577qab.0!news-out.google.com!du2n
i6534qab.0!nntp.google.com!cm18no2992571qab.0!postnews.google.com!glegroupsg200
0goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 14 Apr 2014 13:35:17 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <17c1b3xjri6n$.1elck628mxrbb$.dlg@40tude.net>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=31.182.151.155;
posting-account=ZcysqQoAAAD2tKN9mQ6s-nDaS4c9I9sr
NNTP-Posting-Host: 31.182.151.155
References: <1c8b16omf1sht$.tbbela3p0o8v$.dlg@40tude.net>
<4...@g...com>
<17c1b3xjri6n$.1elck628mxrbb$.dlg@40tude.net>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <3...@g...com>
Subject: Re: ...ni ma śmietany! Ni ma niczego!
From: k...@g...pl
Injection-Date: Mon, 14 Apr 2014 20:35:17 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355492
Ukryj nagłówki
W dniu poniedziałek, 14 kwietnia 2014 15:31:50 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Mon, 14 Apr 2014 05:36:00 -0700 (PDT), k...@g...pl napisał(a):
>
>
>
> > W dniu niedziela, 13 kwietnia 2014 20:38:08 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>
> >> Skończyła mi się śmietana od Pani Baby, następna porcja dopiero za kilka
>
> >
>
> >> Śmietana, serki, jogurty, kiełbasy... to już tylko puste nazwy, a zupełnie
>
> >>
>
> >> inne produkty, nie mające wg mojej oceny więcej niż 10 procent wspólnego z
>
> >>
>
> >> tym, co te nazwy naprawdę oznaczają. Ludzie już nie znają smaku desygnatów
>
> >>
>
> >> tych pojęć...
>
> >
>
> > wlasnie kupilem maslanke. sklad:
>
> > -maslanka naturalna pasteryzowana
>
> > -mleko pasteryzowane
>
> > -mleko odtluszczone w proszku
>
> > -zywe kultury baketrii mlekowych
>
> >
>
> > znow kazeiny ni sladu, i b.dobrze.
>
>
>
> Widzę po Tobie niestety, że może czasem dobrze jest żyć w nieświadomości,
>
> ale żeby do tego stopnia... Robaczku, kazeina jest w każdym MLEKU, mało
>
> tego, jest ona głownym (bo są też inne) białkiem każdego mleka, jest jej
>
> tam jak naprał, jak najbardziej, zarówno w wymienionym w skladzie Twojej
>
> pożal się Boże "maślanki "mleku pasteryzowanym", jak i w tym "odtłuszczonym
>
> w proszku".
>
>
>
> > bo jakie to swinstwo to warto przeczytac:
>
> > http://pracownia4.wordpress.com/2011/04/26/dlaczego-
mleko-jest-takie-zle/
>
>
>
>
>
> :-D
>
>
>
> > jak sie chce miec problemy z jelitami, szczegolne z grubym. to mazna takie
niehomogenizowane do woli. ale poza tym ze powoduje zlogi i wzdecia to bec ma sie
jak beka, szczegolnie na diecie ziemniaczanej + mleko "prosto do krowy".
>
> > ale tez latwo dorobic sie owrzodzen, a co gorsza raka jelit - szczegolnie grubego
jelita.
>
>
>
> :-D
>
> --
>
> XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
kazeina:
zawartość w mleku waha się najczęściej w granicach od 2,3 do 2,6%
jedynie w stosunku do innych bialek stanowi 3/4.
a bialka to nie jest jedyne co jest zawarte w mleku
bo jakies circa 85% to woda
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kazeina
nie no ja wiem ze wiem ze Ty jestes super... ale przeczytaj ze zrozumieniem
a jak chcesz sie truc paskudztwem od "baby" to Twoja sprawa.
przypomina mi sie dowcip; letnicy zaobserwowali ze "baba" po udojeniu do mleka sypala
proszek do prania. na zwrocona jej uwage, ze talie mleko nie nadaje sie do picia -
odpowiedziala ze to nie do picia a na sprzedaz!
|