Data: 2022-04-25 22:27:16
Temat: Re: nowa kuchnia
Od: Gil <g...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
z porem i tempehem
> >
> > A co to jest ten tempeh ???
> >
> jak piszą:
> Tempeh wywodzi się z kuchni indonezyjskiej. To produkt wytwarzany z
> całych ziaren soi poddawanych procesowi fermentacji. Namoczone ziarna
> soi gotujemy z dodatkiem substancji zakwaszającej. Po odcedzeniu i
> osuszeniu ziaren, dodajemy do nich starter z zarodnikami Rhizopus
> oligosporus. Pozostawiamy tempeh do inkubacji na czas 24-36 godzin w
> odpowiedniej temperaturze (30-42°C).* Końcowy produkt jest bogaty w
> substancje odżywcze, takie jak łatwo przyswajalne białko, żelazo,
> witaminy z grupy B. Nie bez powodu stanowi idealny substytut mięsa i
> innych produktów odzwierzęcych dla wegetarian i wegan.
> pozdr
> Stefan
Dajesz do pieca.
|