Data: 2022-04-26 08:30:51
Temat: Re: nowa kuchnia
Od: Stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2022-04-25 o 22:27, Gil pisze:
> z porem i tempehem
>>>
>>> A co to jest ten tempeh ???
>>>
>> jak piszą:
>> Tempeh wywodzi się z kuchni indonezyjskiej. To produkt wytwarzany z
>> całych ziaren soi poddawanych procesowi fermentacji. Namoczone ziarna
>> soi gotujemy z dodatkiem substancji zakwaszającej. Po odcedzeniu i
>> osuszeniu ziaren, dodajemy do nich starter z zarodnikami Rhizopus
>> oligosporus. Pozostawiamy tempeh do inkubacji na czas 24-36 godzin w
>> odpowiedniej temperaturze (30-42°C).* Końcowy produkt jest bogaty w
>> substancje odżywcze, takie jak łatwo przyswajalne białko, żelazo,
>> witaminy z grupy B. Nie bez powodu stanowi idealny substytut mięsa i
>> innych produktów odzwierzęcych dla wegetarian i wegan.
>> pozdr
>> Stefan
>
> Dajesz do pieca.
bom kuchorz-piekorz amator :)
pozdr
Stefan
|